Velkommen til Preg barnehager Vestnes

 

Vi har eit stort innbydande uteområde i barnehagen. Vi har også unike turmål rett utanfor porten med kort veg til både Vestheimskogen og til fjøra. Vi er heldige å får låne Vestheim sine områder med fotballbane, Zip-line og klatrevegg.  

vinkevindu

Vinkevindu på storbarn

Uteområdet vårt har mykje spennende å by på!

To minutts gange frå barnehagen ligg fjøra og er eit fint turmål for både storbarn og småbarn

skogen

maling i skogen

På andre siden av gjerde ligger Vestheimskogen. Denne skogen bruker vi ofte til små- og større leikegrupper eller til heldagstur. Barna nyter tiden i den kjente skogen som har så mye å by på.

grillhytta

grillgytta3

 I Vestheimskogen har vi vår ei grillhytte som vi kan bruke heile året. På vinterstid fyrer vi opp så vi kan gå inn og f.eks. lage varm lunsj eller ete fruktmåltidet vårt her. Det synast både store- og små er skikkeleg fint!

fra jord til bord 1.fra jord til bord 2

Førskulegruppa jobbar med prosjektet "frå jord til bord". Her lærar vi om prosessen frå å så eit frø, gi frøet næring for å vekse, luke ugras, hauste inn og smake på. Dette er eit prosjekt vi gjentar årleg. Det er gøy, lærerikt og barna lærar mellom anna mykje om naturen, det å dyrke sin eigen mat, ansvar for å følgje opp prosjektet i gruppa og å samarbeide. 

 

rambergetFørskulegruppa på dagstur til Rambergkollen. Nokre gongar passar det for foreldre/ føresette å være med på førskuleturer, da er Ramberget, Åsfjellet eller ein lengre fjøretur til Kråkvika fine turmål for denne gruppa.